divendres, 13 de novembre del 2009

25 escoles bressols amb perill!


Noticia: El departament de treball ha decidit treure les subvencions de 25 llars d’infants de Catalunya. Aquest fet a creat un conflicte social i laboral ja que fa que es perdin moltes places escolars de 0-3 anys i un munt de llocs de treball.

Personalment crec que el que estan fent amb aquestes escoles bressols és totalment una incoherència ja que en una època de crisi com la que estem patint l’únic que aconseguiran amb aquesta mesura és el tancament de moltes d’aquestes escoles bressols ja que no podran suportat totes les despeses i hauran de apujar molt els preus o tancar l’escola .Tot això provocarà que molts educadors/es i treballadors del centre es quedin sense feina.
Tampoc s’entén com poden retirar les subvencions, partint de la base que falten una gran quantitat de places, i això provocaria que se’n perdessin un munt.

La qüestió que ens plantegem és on aniran aquests infants?

Trobo molt bé la mesura de reivindicació que estan prenen les escoles bressols afectades que consisteix en fer una recollida de firmes de totes aquelles persones que estan en desacord amb aquesta retirada de subvencions demanen i exigeixen el govern de la Generalitat de Catalunya:
- Que continuïn dotant aquestes escoles dels recursos necessaris per continuar oferint a les famílies la plaça escolar que necessiten
- Que permetin continuar en el seu lloc de treball als més de 200 professionals que ara estan afectats
- Que no les aboquin al tancament i aportin solucions com s’està fent a altres comunitats autònomes.

Per tant , és important que ens unim per mostra el nostre desacord i que el govern rectifiqui i no només no retiri la subvenció sinó que és proposi donar una educació de qualitat i gratuïta a tothom.

Enllaç fotografia: http://www.xtec.cat/serveis/crp/a8930040/bressol01.jpg

2 comentaris:

  1. És allò... que a escola bressol hi ha més feina i volem que fem més càrrecs... escola bressol és més car... i volen treure'ns ajudes.
    mmm.. què volen treures les escoles bressols? què no saben què eduquem i són els anys més significatius?

    ResponElimina
  2. Les escoles bressol estan considerades com una guarderia que es deia anteriorment. Com diu l'Irene, a les escoles bressol també s'educa i l'infant fa un pas molt gran, de no parlar a parlar, de no caminar, a caminar. No s'educa unes matemàtiques ni una llengua, però s'eduquen valors i comportaments encara que siguin molt petits.

    Trobo que les escoles bressols són molt cares i si a sobre treuen les subvencions, ja m'explicaras qui es podrà permetre una escola bressol per tal que el seu fill, dit d'una manera molt INCORRECTE, estigui allà guardat perquè la família treballa (segons el pensament d'algunes persones).

    Així que s'ha de començar a lluitar com Déu mana per tal de que tothom es pugui beneficiar de beques i ajudes per tal d'educar els infants del país!

    ResponElimina