diumenge, 29 de novembre del 2009

Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones


El passat dimecres 25 de novembre va ser el dia el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.
Cada vegada més el percentatge de dones maltractades en el nostre país i arreu del món està augmentant. La majoria de vegades elles no denuncien que són maltractades per por a la reacció que pugui tenir la seva parella envers a ella.
No només existeix el maltractament físic sinó que n’hi ha molts altres com són: els psicològics, els econòmics, els emocionals...
Tots ells afecten d’una manera o un altre a la persona que els rep.

Centrament amb el maltractament físic, haig de dir que aquest pot arribar a comporta la mort. A Catalunya aquest any ham mort 10 dones a causa d’aquest tipus de maltractament.
Quan un dona és mare i està maltractada això repercuteix breument els seus fill/es ja que veuen l’actitud de violència que té el seu pare cap a la mare i això pot comporta ha que els infants d’aquella casa agafin por el pare o que imitin la conducta del seu pare, ja que els infants tenen tendència a imitar el que fan els seus pares.
Per commemora el Dia conta la violència masclista ha moltes ciutats i poblacions d’arreu del món és van fer diversos actes i activitats.

Per últim, m’agradaria dir que crec que les dones que siguin maltractades han de denunciar la situació per tal de poder acabar amb ella el més aviat possible i entre tots/es hem de lluitar contra aquesta situació.




Enllaç de videos sobre el tema: http://www.youtube.com/watch?v=JCuw8OyfPoQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada