diumenge, 8 de novembre del 2009

L'obesitat infantil




Actualment l’obesitat és un problema cada vegada més freqüent en les famílies, però en especial en els infants ja que cada vegada es segueix una dieta menys equilibrada i variada. La causa que és segueixi una dieta d’aquest tipus és per la falta de temps que tenen els pares o per la comoditat que comporta.
Aquest problema de l’obesitat és molt preocupant per a les persones perquè els pot portar a malalties cardiorespiratòries , problemes d’articulacions, de menstruació, de creixement, psicològics, entre d’altres.
Concretament l’obesitat en el cas del nen gallec de 9 anys és un problema tant gran que pot suposar-li l’ingrés a un centre de protecció de menors.
Aquest infant amb 9 anys pesava uns 100 quilos aproximadament i l’ajunta de Galícia va decidir obligar els seus pares a que ingressessin el seu fill,tot i que el nen ja estava tractament i s’havia aprimat uns 30 quilos.
Personalment trobo vergonyós que hagin d’arribar a extrems com aquest ja que ni els serveis socials , ni sanitat , ni l’ajunta s’havien preocupat del nen fins que la situació ha arribat els límits que són tant perjudicials per l’infant i per la família.
Un altre aspecte amb el que tampoc estic d’acord és amb la solució que plantejant ja que crec que l’ingrés de l’infant en un centre de protecció els menors només servirà perquè l’infant s’aprimi ,però que passarà una vegada l’infant torni a la seva llar?
Penso que una millor solució seria busca uns professionals que ajudessin a l’infant i a la seva família a educar-los sobre aquest tema per tal que aprenguin a com seguir una bona alimentació que sigui rica i variada.
Finalment crec que casos com aquest en trobaríem molts i penso que estaria bé que les famílies comencin a prendre consciència que cada dia es menjar pitjor i això resulta un problema per a la nostra salut.
Les persones hauríem d’estar més educades amb aquest aspecte ja que segurament a part d’una causa de temps n’hi ha una altre relaciona amb l’educació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada