diumenge, 22 de novembre del 2009

Els drets dels infants



Aquest divendres 20 de novembre va ser un dia molt importància ja que va ser el Dia Universal dels drets dels infants.

La convenció és el primer instrument internacional jurídic que incorpora tots els drets humans i que l’any 1989 van veure que els infants havien de tenir una Convenció especial destinada només a ells, ja que els menors de 18 anys necessiten protecció i atencions especials i volin que es reconegués que els infants també tenen drets humans. Aquesta convenció va ser adoptada per l’Assemblea General de les Nacions el dia 20 de novembre de l’any 1989.
Podríem definir la convenció dels Drets del Nen com un conjunt de normes i obligacions que s’han acordat i que han de respectar en tots els països. Aquestes normes és basen en el respecte a la dignitat i el valor de cada individu , independentment de la seva raça, religió, nacionalitat...
En la convenció hi trobem 54 articles i dos protocols que ens defineix els drets bàsics que ha de gaudir qualsevol infant.
L’any 1959 l’Assemblea General va recomanar que s’instituís un dia universal del nen en tots els països i també el de 20 novembres d’aquest any es va aprovar la Declaració dels Drets del Nen.


Personalment crec que és fonamental que les persones, especialment els infants, tinguin uns drets universals.
Tot i la seva importància , a dia d’avui, hi ha molts països on es vulnerant tots aquests drets degut a guerres, mafies, grans indústries, pobresa...
És de gran importància que les escoles fomentin, ensenyin i treballin més els drets ja que els infants els han de conèixer perquè no els hi siguin vulnerats i no els vulneri en un futur.

Per tant, un infant és un ésser viu que ha de gaudir d’uns drets que garanteixin el seu desenvolupament com individu. Com són: la sanitat, l’educació, l’alimentació, el lleure...
Cal doncs, com a futurs educadors/es, que continuem treballant a dins i fora de les aules, per poder garantir que tots els infants gaudeixin dels seus drets arreu del món.
S’ha de consciència no només els nens/es sinó també els adults perquè la nostra societat respecti els drets , jutgi a totes les persones que no ho fan i es penalitzi de forma més dura aquests fets.





Enllaç d'una web on hi ha la convenció dels drets dels infants: http://www.amnistiacatalunya.org/edu/docs/nu-conv-infants-resum.htm


Enllaç d'uns videos sobre els drets dels infants:


http://www.youtube.com/watch?v=bCg01aYh8RM&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=QyCtms-W5bo

Enllaç de la fotografia: http://www.diba.cat/prem/GetBlob.asp?Id=4979

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada