divendres, 30 d’octubre del 2009

Ja ha arribat al Nadal a la cuitat de Girona!


Jo penso que és vergonyós que el mes d’octubre ja hi hagin botigues i centres comercials que ja tinguin posades a l’aparador la decoració de Nadal.
Crec que cada festa té el seu temps i que han de deixar que els infants puguin gaudir de les activitats pertinent a cada festa. Per exemple: el fet que a la ciutat de Girona ja hi hagi un centre comercial amb les llums de Nadal i alguna botiga també decorada pot fer desconcerta els infants ja que a l’escola estan aprenen què és la tardor, les castanyes, els moniatos... i quan surten el carrer veuen que tot girar al voltant de la temàtica nadalenca.

Un altre aspecte preocupant és el fet que les botigues de joguines ja comencin a enviar els catàlegs de joguines a les cases ja que això fa que els infants es centrin amb les joguines que voldran demanar i no tant amb altres aspectes d’aquesta època. Respecta a la publicitat de la televisió també ens estan bombardejant amb anuncis de joguines i de jocs pels infants, sobretot durant les primeres hores del matí i els caps de setmana que es quan els infants veuen més la televisió.

Tot això pot provocar que els infants es tornin cada vegada més materialistes.
Per tant, és molt important que cada festa es celebri a la seva època i que no s’avancin els fets per tal de poder gaudir de tots els aspectes de cada festa.

3 comentaris:

  1. Vivim a una societat consumista. Què fa consumir? La publicitat. Jo també ho trobo desconcertant fins i tot per mi, fa res menjavem castanyes i ara ja em de menjar polvorons... carai, cuidem la línia també no?
    El consumisme fa que cada vegada s'avancin les festes, així que d'aquí res, celebrarem el nadal, els reis, setmana santa, estiu, castanyada, etc., tot en un mes i s'ha acabat.
    Haurem de continuar aprenent a viure amb aquest consumisme i "avanç" de les festes. Desprès els primers a queixar-se són els pares dient que ja demanen, però realment el boom del Nadal cansa que comenci al Novembre!

    ResponElimina
  2. Com diu la Sara el gran problema és que vivím a una societat consumidora.
    Peró el que més veig aquí és que estem perdent la Tardor, que a finals d'Octubre ja parlem del Nadal i d'aquí uns anys... ves a saber quant començarem a parlar del Nadal, potser a finals d'estiu?... no ser... però estan perdent totes les festes que tenim.
    I si tens tota la raó, jo avui el cole, un nen ens ha arribat amb una pàgina del cataleg de Nadal on tot era sobre Els Cars, tota la pàgina estava plena de cercles, i ens ha explicat que la seva mare li ha dit que del catàleg fes cercles a tot el que volgues,... vergonyos.

    ResponElimina
  3. Crec que està clar que l'únic que els interessa és vendre i fer diners, i "avançant" el nadal provoquen que la gent ja hi comenci a pensar i comprin per avançat.
    Estic d'acord amb tu amb què és negatiu pels nens! és veritat que ara el que estan treballant és la tardor, perquè és l'època i és el que toca, i avançant el nadal provoquen que els infants no s'interessin tant pel tema i només centrin la seva atenció en el nadal i les joguines que volen!
    La nostra societat és consumista i als centres comercials els és igual si és tardor o nadal, l'únic que volen és vendre!

    ResponElimina